1 min de citit
Vouchere de 1.000 euro pentru înregistrarea mărcii

Știai că dacă iți înregistrezi marca la nivel național sau European, poți recupera 75% din taxele achitate?

In prezent este în derulare un program susținut de EUIPO (Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene) ce incurajează înregistrarea mărcilor, rambursând titularilor 75% din taxele aferente înregistrării unei mărci atât la nivel național cât și la nivel European. 

Pentru mărcile înregistrate la nivel international, rambursarea acordată este de 50%. 

In toate cazurile, cuantumul sumei rambursate nu poate depăși 1.000 euro. 

Taxele eligibile sunt cele achitate către Oficiul care înregistrează marca (OSIM – marcă națională, EUIPO – marcă europeana, OMPI – marcă internațională). Onorariile achitate avocaților sau consilierilor nu fac obiectul rambursării. 

Pentru a fi eligibil, titularul trebuie să fie intreprindere mică sau mijlocie și să aibă sediul într-un stat UE. 

Pentru a putea beneficia de rambursare, trebuie îndeplinită procedura de obținere a voucherului de la EUIPO și, ulterior, depusă cererea de înregistrare a mărcii. Dovada de depunere a cererii de marcă precum și dovada achitării taxelor se vor transmite către EUIPO, iar acesta din urmă va vira direct în contul titularului de marcă (societății) suma reprezentând 75% din valoarea taxelor achitate, respectiv 50% în cazul mărcii internaționale. 

Documentele necesare în vederea obținerii voucherului sunt: copie de pe certificatul de înregistrare a societății sau de pe certificatul de atestare fiscală, extrasul de cont care să conțină următoarele date: numele societății ca titular de cont, codul IBAN complet cu codul de țară și codul BIC/SWIFT. Contul trebuie să accepte plăți în euro. 

Cabinetul de Avocat Mădălina Dicu oferă atât servicii de obținere a voucherului, precum și de înregistrare a mărcii.

Pentru obținerea voucherului nu se va percepe onorariu!

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.