1 min de citit
Înființarea unui SRL

Înființarea unei societăți cu răspundere limitată (SRL) în România este un pas semnificativ în dezvoltarea unei afaceri. Pentru a vă asigura că acest proces este corect și fără probleme, implicarea unui avocat specializat în dreptul afacerilor este esențială. 

Acest articol va explora modalitățile de înființare a unui SRL în România.

Alegerea denumirii societății

Primul pas este alegerea unei denumiri potrivite pentru societate. Această denumire trebuie să fie unică și să nu fie deja înregistrată de către altă societate comercială.

Stabilirea obiectului de activitate

Trebuie să decideți clar domeniul de activitate al societății dvs. Acest lucru va determina codurile CAEN necesare înregistrării.

Sediul social

Un sediu social este necesar pentru înregistrarea societății. Acesta poate fi propriu sau închiriat, dar trebuie să fie valid în scopuri legale.

Actul constitutiv și declarațiile 

Un pas crucial în procesul de înființare a unui SRL este întocmirea actului constitutiv. De asemenea, acest act poate conține și alte clauze specifice, precum structura acționariatului sau modalitățile de administrare. Totodata, vor trebui date mai multe declarații, atât de către asociați, cât și de către administrator.

Depunerea documentelor la Registrul Comerțului

Toate documentele necesare înființării societății trebuie depuse la Registrul Comerțului, iar apoi se obține un certificat de înregistrare. Aceasta este etapa finală a procesului de înființare.

În concluzie, înființarea unui SRL în România implică o serie de pași importanți, iar un avocat specializat în dreptul afacerilor este esențial pentru a vă asigura că totul este realizat corect și legal. Colaborarea cu un avocat vă poate economisi timp, resurse și stres pe termen lung, asigurându-vă că afacerea dvs. are un start solid pe piață și că este în conformitate cu reglementările românești.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.