1 min de citit
Prelungire termen autorizație de construire

In luna iunie 2022 a intrat în vigoare Legea nr. 176 din 09.06. 2022, privind posibilitatea prelungirii valabilității autorizației de construire cu maximum 24 de luni.

De asemenea, a fost modificat și termenul la care trebuie depusă cererea de prelungire a autorizației. Până în acest moment, cererea putea fi depusă cu maximum 15 zile înainte de data de expirare a autorizației. Conform noilor modificări, începând din iunie 2022, cererea de prelungire va fi depusă cu cel puțin 45 de zile înainte de termenul de expirare al autorizației.

Prelungirea valabilității autorizației se acordă gratuit, nefiind necesară achitarea vreunei taxe în acest sens.

Cererea de prelungire a autorizației se acordă o singură dată.

In ceea ce privește autorizațiile de construire care au fost deja prelungite, acestea vor putea fi prelungite cu o perioadă egală cu diferența până la 24 de luni.

Autorizațiile care, la momentul intrării în vigoare a legii de mai sus, respectiv la data de 13 iunie 2022, au mai puțin de 30 de zile până la expirarea termenului de valabilitate, vor fi prelungite de drept cu 90 de zile.

Legiuitorul a apreciat că se impune introducerea unor astfel de măsuri urmare a blocajului economic din ultima perioadă cauzat de criza materialelor de construcții, creșterea prețurilor precum și toate restricțiile generate de pandemia de COVID-19.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.