1 min de citit
Ajutor financiar acordat pensionarilor in luna iulie 2022

Prin OUG nr. 74/2022 s-a decis acordarea unui ajutor in cuantum de 700 lei tuturor pensionarilor a căror pensie este mai mică sau egală cu 2.000 lei. 

Această sumă se va acorda doar in luna iulie a anului 2022, atât pensionarilor sistemului public de pensii cat si pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Ajutorul financiar se plătește, din oficiu, în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Această măsură a fost necesară urmare a liberalizării prețurilor la energie, care a generat o creștere fără precedent a prețului la energia electrică, gazele naturale, precum și la combustibil, care au avut impact atât asupra creșterii prețurilor la utilitățile publice pentru populație precum și asupra creșterii prețurilor la bunurile de consum, determinând în principal o scădere a puterii de cumpărare a persoanelor vulnerabile.

La cele de mai sus s-a adăugat si impactul asupra prețurilor la bunurile de consum, cauzat de războiul din Ucraina.

In atare situație, Guvernul a implementat programul „Sprijin pentru România“ prin care s-a decis acordarea, în luna iulie 2022, a unui ajutor financiar în cuantum de 700 de lei pentru pensionarii ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.