1 min de citit
Acces salariați REVISAL

La data de 23 mai 2022 a fost publicată Legea nr.144/2022 prin care s-a stabilit faptul că, atât salariații, cât și foștii salariați, vor avea acces online la datele proprii din registrul de evidență a salariaților.

Până în acest moment, pentru a intra în posesia extrasului din Revisal, salariații trebuiau să solicite acest lucru fie angajatorului, fie Inspectoratului Teritorial de Munca, iar extrasul era emis în termen de 15 zile.

Conform noilor reglementări, atât salariații cât și foștii salariați, vor avea acces la Revisal pentru a vizualiza, descărca și tipări extrasul cu privire la datele lor. Aceștia nu au însă posibilitatea de a efectua modificări sau adăugiri în cuprinsul extrasului.

Procedura privind accesul online al salariaților și al foștilor salariați la datele din registru va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii. Prin aceeași hotărâre a Guvernului vor fi stabilite și condițiile în care prin extras va putea dovedi vechimea în muncă și/sau în specialitate.

Totodată, în Revisal vor fi incluse și informații despre nivelul și specialitatea studiilor absolvite.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.